DEKONSTRUKCIJA POJMA „PRIVATNOST“

Važnost očuvanja privatnosti kao osnovnog ljudskog prava i uslova psihološke dobrobiti je izuzetno aktualan u tzv. sajber prostoru.

Na Internetu vladaju mnoge opasnosti kojih nismo svesni.

Da bi skrenuli pažnju na važnost sajber bezbednosti u čijoj osnovi zapravo leži svest o zaštiti privatnosti na Internetu pozivamo Vas da date svoje učešće u istraživanju dekonstrukcije pojma privatnosti.

Istraživanje će biti grupno, organizovani u vidu iskustvene radionice koja ima za cilj da istraži lična značenja pojma privatnost.

Učesnici ce imati priliku:

da razmene različite poglede na pojam privatnost;

da prepoznaju i mapiraju lična značenja pojma privatnost na konkretnom i apstraktnom nivu u smislu “kako?” prepoznajemo privatnost (odnosno nedostatak privatnosti) odnosno “zašto?” nam je privatnost bitna;

da prepoznaju implikacije pomenutih znacenja pojma privatnost na psiholosko funkcionisanje licnosti.

Planirano trajanje radionice je 2h.

Projekat je organizovana pro bono i odvijaće se kontinuirano onlajn od 5.februara 2024.svake sedmice u zakazanom terminu. Autor i voditelj radionice je Sonja Subotić, psiholog.

Molimo da nam se jave svi koji su zainteresovani pre svega za rad na sebi a naročito ohrabrujemo sve one koji su imali neprijatno iskustvo na Internetu. Ako neko želi da podeli sa nama bilo kakav psihološki problem neka bude slobodan da to uradi.

Kontakt:

❤️

Postavi komentar

Dizajnirajte ovakav sajt uz pomoć WordPress.com
Započni